Noże

Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem noży Turbo Trim, szwajcarskiej firmy Suhner. Są to znakomitej jakości urządzenia, doskonale sprawdzające się podczas rozbioru mięsa. Wykonane są z materiałów bardzo wysokiej jakości, dlatego długo zachowują ostrość i są łatwe do utrzymania w czystości. Charakteryzują się perfekcyjną precyzją podczas pracy, dzięki niezwykle zaawansowanym technologicznie ostrzom.

Oferujemy noże krążkowe o napędzie elektrycznym i pneumatycznym do rozbioru mięsa, drobiu oraz ryb. W stałej ofercie mamy dostępne na magazynie wszystkie rozmiary ostrzy jak i pozostałe części eksploatacyjne.
Noże jak i linki napędowe są kompatybilne z innymi elementami popularnego systemu Bettcher, co znacznie ułatwia montaż i wykorzystanie. Są wyposażone w ergonomiczne rączki, pozwalające na długotrwałą ciągłą pracę. System przenoszenia drgań jest odpowiednio dopracowany, aby nie obciążać osoby posługującej się narzędziem.

Noże krążkowe to podstawowe narzędzia na stanowiskach rozbioru mięsa w zakładach przetwórczych, stosowane np. do odtłuszczania szynki, czyszczenia schabu i słoniny, usuwania gałki ocznej i ucha środkowego. Umożliwiają precyzyjne zdejmowanie z mięsa bardzo cienkich płatów tłuszczu, cięcie polędwiczek lub bardzo delikatnych plasterków z łososia. Za pomocą noży tego typu można np. wykroić całą polędwiczkę nie naruszając jej struktury.

 

Nóż z napędem elektrycznym
W skład systemu noża elektrycznego Turbo Trim firmy Suhner wchodzą:

  • silnik (o prędkości standardowej 3450 obr./min lub opcjonalnie większej)
  • wał napędowy o dług. min. 150 cm
  • ręczny uchwyt z nożem krążkowym
  • dostępne akcesoria: wymienne noże, wkład kabla napędowego, smar , koło zębate napędowe (prowadnica ostrza)

Nóż z napędem pneumatycznym
W przypadku noża pneumatycznego komponenty nie są wymienne (poza samym nożem i jego składnikami) – dzięki temu urządzenie, w którym nie ma współpracujących
z dużą prędkością elementów mechanicznych, jest bardziej niezawodne, zaś napęd na sprężone powietrze, zapewniający prędkość 4200 obr./min., znajduje się bezpośrednio w rączce.

Noże o napędzie pneumatycznym pozwalają na wszechstronny dostęp do obrabianej tuszy zwierzęcej. Doskonale sprawują się podczas nietypowych zleceń. W tym przypadku wykorzystywany jest napęd na sprężone powietrze, a ponieważ umieszczony jest w rączce, to łatwiej jest manewrować i dotrzeć do każdego opracowywanego miejsca.

Noże krążkowe do rozbiórki mięsa, drobiu i ryb to bardzo precyzyjne urządzenia, dzięki którym możliwe jest wycinanie wąskich pasków, jednocześnie nie naruszając struktury obrabianego materiału.

noże krążkowe

 

Nóż obrotowy służący do okrawania i krojenia w przetwórstwie mięsa, ryb i drobiu

noże obrotowe

 

zwierzęta

schemat noża

schemat noża